...het belangrijk vindt om langdurig verzuim te verkorten met wel 10%.
...wil dat we jaarlijks een preventiecheck uitvoeren, waarin we kijken of je aan alle verplichtingen uit de Arbowet voldoet.
Bekijk de verzekeringskaart
Verzekeringskaart MKB-Verzuim-ontzorgverzekeringMet onze MKB Verzuim-ontzorgverzekering ben je verzekerd voor de eerste twee jaar loondoorbetaling van een zieke werknemer. Daarbij helpen we je proactief bij het begeleiden van een zieke werknemer.
De Ontzorgmanager bekijkt samen met jou en je werknemer welke acties ingezet kunnen worden om te voorkomen dat je werknemer uitvalt. Dit kunnen preventieve maatregelen zijn, maar ook acties die voor het hele bedrijf ingezet worden. Via de aangesloten arbodienst heb je toegang tot alle diensten die in het basiscontract zijn vermeld. Je kan bijvoorbeeld met de arbodienst afspraken maken over de inzet en begeleiding bij de Risico Inventarisatie & Evaluatie en andere uit de Arbowet vloeiende verplichtingen. De Ontzorgmanager adviseert en ondersteunt je hierbij.
Na het afsluiten van een MKB Verzuim-ontzorgverzekering van a.s.r. neemt de Ontzorgmanager contact met je op. Hij vertelt je over de werkwijze en neemt je mee in de stappen die je moet doorlopen als je medewerker (langdurig) ziek is. Ook kijkt de Ontzorgmanager samen met jou hoe je je medewerkers duurzaam inzetbaar houdt. Daarnaast voert hij samen met jou een jaarlijkse preventiecheck uit waarin gekeken wordt of je aan alle verplichtingen van de Arbowet voldoet. Dit is helemaal gratis!
Bij een ziekmelding van je werknemer neemt de arbodienst binnen 3 tot 5 werkdagen contact met je werknemer op. De arbodienst beoordeelt welke psychische of medische klachten je werknemer heeft. Vervolgens geeft de arbodienst een terugkoppeling over de beperkingen en mogelijkheden die je werknemer heeft. Als het verzuim langdurig dreigt te worden, belt de Ontzorgmanager van a.s.r. re-integratie jou en je werknemer om samen invulling te geven aan de re-integratie. Hebben jij of je werknemer vragen over dit soms ingewikkelde proces? Dan is onze Ontzorgmanager altijd het eerste aanspreekpunt.
De Ontzorgmanager voert samen met de werkgever jaarlijks een gratis preventiecheck uit. Hierin wordt gekeken of er aan de verplichtingen van de Arbowet wordt voldaan. Denk hierbij aan onderwerpen als een pro-actief verzuimbeleid, de preventiemedewerker, een beleid voor duurzame inzetbaarheid en de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) die verplicht is. Het is niet alleen een check, de Ontzorgmanager geeft ook advies. De preventiecheck wordt volledig vergoed.
Wanneer een medewerker meer dan 3 maanden is uitgevallen, zetten we in de herstelperiode terugvalpreventie in. Onderdeel hiervan is dat de ontzorgmanager contact opneemt met de werknemer wanneer deze weer 6 maanden volledig heeft gewerkt. De ontzorgmanager gaat dan na of de medewerker voldoende duurzaam is hersteld en probeert het risico op een nieuwe uitval te verkleinen.
Wij bewaken doorlopend de kwaliteit van deze dienstverleners. Ze worden onder meer getoetst op kwaliteit, resultaat, tijdigheid en tevredenheid. Periodiek voeren we evaluatiegesprekken. Deze toetsing en monitoring stelt ons in staat om tot de beste resultaten te komen bij het verminderen en voorkomen van verzuim.
Werkgevers profiteren direct van de inkoopvoordelen die wij realiseren als één van de grootste inkopers op de re-integratiemarkt. Dit kunnen zowel financiële- als leveringsvoordelen zijn. Daarnaast:
Al meer dan een jaar is de dienstverlening vanuit de MKB Verzuim-ontzorgverzekering getoetst in de praktijk. In deze nieuwe werkwijze wordt een werknemer actief gestimuleerd om mee te denken in de eigen re-integratie. Ook is er een nog intensievere begeleiding van de zieke werknemer en hun werkgever in dit soms ingewikkelde proces. Daarnaast zetten wij eerder in het proces (arbeids)deskundigen in die helpen bij het zoeken van meer passend werk binnen of eventueel buiten de organisatie.
Deze succesvolle verandering in aanpak en begeleiding is opgenomen in de MKB Verzuim-ontzorgverzekering. Lees hier meer over de werkwijze van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering.
Als werkgever heb je veel verantwoordelijkheid als het gaat om de gezondheid van je personeel. De arbeidsomgeving verandert continu en dit vraagt veel van je medewerkers. Investeren in energieke, vitale en gezonde medewerkers is daarom erg belangrijk. Je kan hierbij denken aan zaken als omscholing, werkstijl, waarden en normen binnen een bedrijf en investeren in de gezondheid van je medewerkers.
Het hebben van gezonde medewerkers levert direct resultaat op; namelijk lager ziekteverzuim en hogere productiviteit.
Als je een MKB Verzuim-ontzorgverzekering bij a.s.r. hebt, krijg je toegang tot de Dienstenwinkel. Hier vind je een uitgebreid aanbod van re-integratie diensten, preventieve diensten, opleidingen en trainingen voor het duurzaam inzetbaar houden en krijgen van je medewerkers. Lees op deze pagina meer over de Dienstenwinkel.
Onze Ontzorgmanagers ondersteunen en adviseren jou bij het aanvragen van interventies, preventieve diensten, opleidingen en trainingen. Als een werknemer uitvalt, helpt je ontzorgmanager met de begeleiding en worden de afgesproken diensten volledig vergoed. Omdat je een MKB Verzuim-ontzorgverzekering hebt afgesloten, ontvang je daarnaast korting op een groot deel van de diensten uit de Dienstenwinkel. Neem hiervoor contact op met je Ontzorgmanager.
Interventies worden onder bepaalde voorwaarden voor 100% vergoed. Eerst is er overleg met de Ontzorgmanager of bedrijfsarts. Vervolgens wordt er gekeken of de kosten in verhouding staan tot de resterende periode van loondoorbetaling. Daarnaast moet de medewerker op of na de ingangsdatum van de verzekering arbeidsongeschikt zijn geworden. De inzet van een interventie gebeurt vanuit ons eigen uitgebreide netwerk van dienstverleners.
Als het niet mogelijk is voor een werknemer om in de eigen of een aangepaste functie te re-integreren. En het ook niet is gelukt om voor de werknemer een nieuwe baan te vinden? Dan wil je misschien toch afscheid nemen van je werknemer. Je bent dan wel verplicht als werkgever om een transitievergoeding te betalen. Een transitievergoeding kan soms vergoed worden. Wij helpen je bij de stappen die je moet zetten om deze compensatievergoeding te verkrijgen.
De premie is een percentage van de verzekerde loonsom, eventueel inclusief werkgeverslasten. Om de premie voor deze verzekering vast te stellen kijken we naar:
Op onze pagina Premieberekening MKB Verzuim-ontzorgverzekering lees je nog meer over de impact van het eigen verzuim op het premiepercentage van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering.
Sluit je meerdere collectieve inkomensverzekeringen of kies je voor premiebetaling per maand of kwartaal. Dan ontvang je korting op je premie. Ook voor speciale bedrijfstakken gelden aantrekkelijke kortingen. Bekijk ons kortingsoverzicht. Klik op de button om een aantal premievoorbeelden te lezen uitgesplitst per branche.
Hoe meer modules en inkomensverzekeringen je sluit, hoe meer korting je krijgt. Dit kan oplopen tot 4% korting op je premie.
Je bepaalt zelf in welke termijnen je betaalt. Dat mag je per verzekering bepalen. Hoe langer de termijn, hoe meer korting je krijgt:
Als werkgever kan je te maken krijgen met ziekteverzuim. De meest voorkomende oorzaken van het ziekteverzuim kunnen verschillen per branche. Zo kan een kantoormedewerker vaker last krijgen van burn-out gerelateerde klachten en een bouwvakker van klachten van het bewegingsapparaat. Wij bieden voor verschillende branches een oplossing op maat voor ziekteverzuim en het voorkomen ervan. Ben je aangesloten bij een branche waar wij een overeenkomst mee hebben? Dan profiteer je van aantrekkelijke kortingen op verzekeringen- en diensten. Klik op de button om te bekijken met welke branches wij een overeenkomst hebben!
Diana: “Door elkaar scherp te houden, kunnen we uitval voorkomen”.
Koppel je salarisadministratie met je verzuimverzekering.