Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heb je recht op een uitkering als je arbeidsongeschikt bent. Maar wanneer ben je nu precies arbeidsongeschikt? Ben je dat als je écht niets meer kunt? En moet het altijd fysiek zijn? Op deze pagina lees je alles over wanneer je arbeidsongeschikt bent en wie dat bepaalt.
Op deze pagina behandelen we de volgende onderwerpen:
Bij bijna alle arbeidsongeschiktheidsverzekeraars geldt dat je pas in aanmerking komt voor een uitkering als je voor meer dan 25% je werk niet meer kunt doen. Dit heet de uitkeringsdrempel. Je kunt er bij het sluiten van een AOV ook voor kiezen om deze drempel te verhogen. Je betaalt dan een lagere premie. Kies je bijvoorbeeld voor een uitkeringsdrempel van 80%, dan krijg je pas uitgekeerd als je voor 80% of meer arbeidsongeschikt bent, en dus bijna niets meer kunt. Voordat je een AOV-uitkering krijgt, wordt de mate van arbeidsongeschiktheid bepaald. Dit kan op twee manieren, namelijk op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid en passende arbeid.
Er wordt altijd gekeken naar het arbeidsongeschiktheids-criterium beroepsarbeidsongeschiktheid. Daarbij wordt gekeken in hoeverre je nog in staat bent om de werkzaamheden uit te voeren die horen bij jouw beroep en kijken we of jij je eigen beroep binnen je eigen bedrijf nog kunt uitoefenen.
Als je arbeidsongeschikt raakt of dreigt te worden, komt er veel op je af. Je zit vol vragen en je wilt weten wat je te wachten staat. Bij a.s.r. staat er direct een team van specialisten voor je klaar om jou zo goed mogelijk op te vangen. Heb je een AOV, dan kun je een AOV-uitkering aanvragen als je arbeidsongeschikt bent geworden.
Lees hier meer over wat er gebeurt als je arbeidsongeschikt raakt
Je sluit niet elke dag een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Daarom bieden wij je de mogelijkheid vragen te stellen tijdens een vrijblijvend informatiegesprek. Wij helpen je graag.
Dit kan telefonisch via (030) 278 03 35 op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur of via ons contactformulier.