Ga naar de hoofdinhoud

Geroerbakte bief met taugé

Zo kun je een recept met biefstuk ook klaarmaken.

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 - 30 minuten
Ingrediënten
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 1 bosje radijs
  • 1 kleine paprika
  • 1 kropje andijvie
  • 100 gram taugé
  • 6 takjes koriander
  • 2 eetlepels olie
  • Azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram biefstuk
  • Cayennepeper
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus
Bereiding
  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de radijs en de paprika schoon. Halveer de radijsjes en snijd de paprika in blokjes.
  3. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd het in repen.
  4. Was de taugé en laat dit goed uitlekken.
  5. Maak de koriander schoon en knip het klein.
  6. Klop een dressing van 1 eetlepel olie, azijn, wat koriander en peper.
  7. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  8. Snijd de biefstuk in smalle repen.
  9. Verwarm de rest van de olie en bak op hoog vuur hierin het vlees met de knoflook snel bruin.
  10. Voeg de taugé en cayennepeper toe en roerbak dit 1 minuut mee.
  11. Roer de ketjap erdoor en neem de pan van het vuur.
  12. Meng de radijs, de paprika en de dressing door de andijvie.
  13. Geef de salade en de rijst bij het vlees.
Extra informatie

Allergie info
Lees voor het gebruik van ketjap of sojasaus het etiket.

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​