Ga naar de hoofdinhoud

Penne met champignons, tomaatjes en noten

Een heerlijke rijkgevulde pasta met bleekselderij, champignons, kerstomaatjes en walnoten. Door volkoren penne te gebruiken in plaats van witte penne, krijg je eenvoudig extra vezels binnen.​​

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30+ minuten
Ingrediënten
  • 200 gram volkoren penne
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel oregano
  • Peper
  • 50 gram walnoten
Bereiding
  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de champignons plakken en halveer de kerstomaatjes.
  3. Verwarm de olie en roerbak hierin de ui en de bleekselderij enkele minuten.
  4. Voeg de champignons en de gehalveerde tomaatjes toe met de oregano en wat peper en laat dit een paar minuten pruttelen.
  5. Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan licht.
  6. Meng de groente door de pasta en strooi de walnoten erover.
Ingrediënten over?

Bleekselderij
Bewaar de rest van de bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.

Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​