Ga naar de hoofdinhoud

Pompoenovenschotel met kip

Een heerlijke ovenschotel met pompoen, kip en aardappelen. Dit is een gouden combinatie van smaken!

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30+ minuten
Ingrediënten
  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine pompoen (ca. 400 gram vruchtvlees)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram kippendijvlees
  • Peper
  • Ca. 150 ml halfvolle melk
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 5 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten. Schil de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  4. Fruit de ui met het kerriepoeder in 1 eetlepel margarine glazig.
  5. Bak de knoflook en de pompoen even mee.
  6. Voeg een paar lepels water toe en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  7. Warm de oven voor op 200 °C.
  8. Snijd de kip in repen. Bak de kip in de rest van de margarine met wat peper gaar.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met hete melk en wat peper een puree.
  11. Meng de geraspte kaas door de yoghurt.
  12. Schep het pompoenmengsel in een ovenvaste schaal, schep de kip erop en dek dit af met de aardappelpuree. Verdeel het kaasmengsel erover.
  13. Laat het gerecht in ca. 20 minuten goudgeel kleuren.
Extra informatie

Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas
Bewaar geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​