Ga naar de hoofdinhoud

Varkensvlees met pruimen

Een heerlijk kruidige stoofpotje met pruimen. Door het stoven van het vlees, wordt het vlees lekker mals. Serveer dit stoofpotje met bijvoorbeeld aardappelen en spruitjes.

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30+ minuten
Ingrediënten
  • 8 gedroogde pruimen
  • 1 ui
  • 200 gram hamlap
  • Peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
Bereiding
  1. Was de pruimen en verwijder de pitten.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi ze met peper.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Bak de ui kort mee.
  5. Voeg de pruimen, de tijm, het laurierblad en 100 ml water toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan in ca. 50 minuten gaar.
  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  7. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  8. Verwijder het laurierblad uit het vlees. Serveer het vlees met de spruitjes en de aardappelen.
Extra informatie

Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Pruimen
Bewaar gedroogde pruimen goed afgesloten nog 6-9 maanden op een droge, koele en donkere plaats.

Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​