Met de salariskoppeling van a.s.r. is het mogelijk om een salarispakket te koppelen aan onze verzekeringsadministratie. Wijzigingen van medewerkersgegevens en in- en uitdiensttredingen worden automatisch vanuit het salarispakket van de werkgever in het administratiepakket van a.s.r. gezet. Dit is een extra dienst bij onze verzuim- en WIA-verzekeringen. Pascal Smits (salarisverwerker) is sinds 2004 eigenaar van Salarispoint en verzorgt de salarisadministratie van verschillende ondernemers. Daarnaast adviseert, ontzorgt en ondersteunt hij ondernemers met alles wat met salaris en belonen te maken heeft. Pascal vertelt over zijn ervaringen met onze salariskoppeling.
Pascal vertelt over zijn eerste ervaringen met onze salariskoppeling. “De salariskoppeling is bij ons onder de aandacht gekomen door een aantal nieuwsitems die bij de introductie van de salariskoppeling door, toen nog, De Amersfoortse zijn gepubliceerd. Ook werken wij nauw samen met een adviseur die al bekend was met de salariskoppeling en ons hierop wees. Zo hebben we, samen met a.s.r., de eerste API koppeling* gerealiseerd.“
* Een API koppeling is een koppeling tussen twee verschillende software systemen. In dit geval de salarisadministratie van een werkgever en onze verzekeringsadministratie.
Als Pascal gevraagd wordt naar de grootste voordelen van de salariskoppeling noemt hij er drie.
Pascal geeft aan dat een goed werkende salariskoppeling hem tijd en geld bespaard. “Het is een stukje gemak. Op het gebied van automatisering probeer je er het maximale uit te halen voor onze klanten, maar ook voor onszelf. Als ik tegen een klant zeg dat wij met de salariskoppeling werken van a.s.r. waar alles 1 op 1 wordt overgezet dan is dat een dikke plus. Het is echt een vooruitgang want je hoeft niet alle gegevens meer handmatig te muteren. Dat scheelt een hoop tijd en geld.“
Pascal vertelt over de eerste koppeling die hij heeft gerealiseerd. “De eerste koppeling kost wel wat meer tijd. Het ging niet gelijk 100% goed. Denk dan bijvoorbeeld aan parttime percentages die gekoppeld moeten worden en het koppelen van oproepkrachten. Je moet als salarisverwerker wel weten wat je aan het doen bent. Het is niet zomaar even een API koppeling toevoegen en dan werkt het. Het grote voordeel is wel dat als het eenmaal goed werkt dan bespaart het me juist tijd.“
Pascal vertelt ook over wat hij vindt van de privacy met betrekking tot de salariskoppeling. “Je weet dat als er een API koppeling wordt afgegeven dat het gewoon op een veilige manier gebeurd. Daarnaast ligt deze verantwoordelijkheid voor een groot deel ook bij de werkgever. De werkgever vraagt de koppeling aan en geeft een machtiging af aan a.s.r. met toestemming voor het gebruik van de salariskoppeling. Wij voelen zelf ook een grote verantwoordelijkheid naar onze klanten voor een goed geborgde privacy, maar dat vertrouwen hebben wij in a.s.r.“
Tot slot hebben we Pascal ook gevraagd naar de belangrijkste verbeterpunten van de salariskoppeling. Hij noemde er drie.