Ga naar de hoofdinhoud
Home uitgebreide gezonde snacks
Afbeelding van een bananenbrood

Meer tijd? Maak deze uitgebreide gezonde snacks

03 januari 2022
Heb je een keer wat meer tijd om in de keuken te staan? Bijvoorbeeld op een regenachtige zaterdag of zondag? Probeer dan eens deze gezonde snack recepten die iets meer tijd kosten, maar het 100% waard zijn. We hebben voor ieder wat wils: banenbrood voor de echte zoetekauw en Thaise viskoekjes voor de hartige trek!
Bananenbrood

Bananenbrood is heerlijk als zoete snack of als ontbijt bij een lekkere kop koffie. En zoek je online naar recepten voor bananenbrood? Dan heb je meer dan genoeg keuze: de een is nog lekkerder dan de ander! Helaas bevatten de meeste recepten veel suiker en dat is natuurlijk niet gezond. Daarom hebben wij een recept voor bananenbrood voor je uitgezocht dat lekker én gezond is. Zo kun je elke dag een plakje bananenbrood eten en ben je nog steeds goed bezig!

Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 gram gemengde noten
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • 60 gram dadels
  • 50 gram pure chocolade
  • 30 gram kokosrasp
  • Bakspray
Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht stand).
  2. Pureer de bananen en de dadels (zonder pit) met een staafmixer tot een glad beslag.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
  4. Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snufje zout door het beslag.
  5. Hak de noten en de chocola in stukjes en voeg toe aan het beslag.
  6. Spatel als laatste de kokosrasp door het bananenbeslag.
  7. Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten. De cake is gaar als je een prikker in het midden steekt en deze er schoon en droog uit komt.
Tip: vries het bananenbrood per 2 plakjes in. Zo heb je iedere keer een ‘verse’ portie en kun je ze makkelijk even opwarmen in de oven. 
Thaise viskoekjes

Hou je van de Aziatische keuken of heb je regelmatig hartige trek? Dan zijn Thaise viskoekjes de perfecte snack! Deze hartige en zoute koekjes kun je serveren bij de borrel, maar ze zijn ook heerlijk als tussendoortje.

Ingrediënten
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke hand verse koriander
  • 250 gram kabeljauw
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
Zo maak je het
  1. Snijd de bosui in grove stukken en hak de koriander grof.
  2. Pel de knoflook en mix deze met de kabeljauw, de currypasta, de vissaus, het ei, het paneermeel, een flinke snuf peper en een snufje zout tot een glad geheel in de keukenmachine.
  3. Voeg daarna de bosui en koriander toe aan het mengsel en mix kort door. De bosui en koriander hoeven niet helemaal fijn gemalen.
  4. Rol van het mengsel 8 balletjes en druk deze een beetje plat.
  5. Verhit een laagje olie in een pan en bak de koekjes goudbruin in zo'n 5 minuten. Laat daarna goed uitlekken op keukenpapier.

Tip: je kan de viskoekjes ook op 200 graden in ongeveer 8 minuten in de Airfryer bakken!


Meer verhalen over {0}