Bekijk je depot en dien je rekeningen in
Je hebt geld bij ons geleend om je huis te verbouwen of te verduurzamen of om een nieuwbouwhuis te bouwen. Dat geld staat voor jou in een depot totdat je de rekeningen krijgt van de bouw of verbouwing. Deze rekeningen kun je online in MijnHypotheek indienen. Daar zie je ook welke rekeningen we betaald hebben en hoeveel geld er nog in je depot zit.
- Het saldo van je depot bekijken
- Snel en online rekeningen indienen
Hoe werkt het?
Je kunt de actuele gegevens van je a.s.r. hypotheek en je depot bekijken in MijnHypotheek. Hier kun je ook rekeningen indienen die je wilt laten betalen uit je depot.
Wil je inloggen op MijnHypotheek?
Als je wilt inloggen op MijnHypotheek, ga je naar asr.nl/login. Als je hiervoor nog geen inloggegevens hebt, klik dan op de knop ‘Maak een account aan’. Je kunt kiezen hoe je een a.s.r. account wilt maken:
Online via iDIN: direct geregeld
Je kiest voor online identificatie via je bank met iDIN. Met iDIN kun je op elk gewenst moment zelf een account maken. Je bank geeft één keer je naam, geboortedatum en adres aan ons door. Hiermee controleren wij wie je bent. Je deelt geen financiële of andere gegevens met ons. Meer uitleg over iDIN.Per post: binnen vijf werkdagen
Je kiest voor een unieke code. Die krijg je in een brief, die je binnen vijf werkdagen thuisbezorgd krijgt. Met deze unieke code en je leningnummer kun je direct een account aanmaken. Je leningnummer staat in je renteaanbod en in je hypotheekofferte.
MijnHypotheek is ook beschikbaar als app: voor iPhone in de App Store en voor Android in Google Play.
Meer informatie over jouw depot
Lees hieronder wat je kunt doen als het niet lukt met inloggen.
Ik weet mijn leningnummer niet
Je leningnummer staat in je renteaanbod en in je hypotheekofferte. Dit leningnummer heb je nodig als je een unieke code hebt aangevraagd om een a.s.r. account te maken voor asr.nl/login.
De link om mijn a.s.r. account te activeren is verlopen
Als de link om je a.s.r. account te activeren niet meer werkt, dan kun je een nieuwe link aanvragen. Ga hiervoor naar asr.nl/login.
Ik ben het wachtwoord van mijn a.s.r. account vergeten
Je kunt een nieuw wachtwoord voor je a.s.r. account aanvragen op asr.nl/login. Klik op ‘Inloggen’ en daarna op ‘Wachtwoord vergeten’. Vul je e mailadres in en je krijgt van ons een e-mail waarmee je meteen een nieuw wachtwoord kunt maken.
In MijnHypotheek op het tabblad ‘Depots’ zie je wat de einddatum van je depot is. Het geld voor een verbouwing van een bestaand huis staat maximaal 12 maanden in je bouwdepot. Het geld van je Verduurzamingshypotheek staat in je duurzaamheidsdepot. Voor het insturen van je rekeningen van energiebesparende maatregelen heb je langer de tijd, namelijk 24 maanden.
Duur bouwdepot nieuwbouw
Geld voor de bouw van een nieuwbouwhuis staat maximaal 24 maanden in je bouwdepot.
Verlengen bouwdepot
Heb je een bouwdepot voor een verbouwing of een nieuwbouwhuis? Dan krijg je ongeveer 2 maanden voor de einddatum van je bouwdepot, bericht van ons.
Je kunt je bouwdepot dan eenmalig nog 12 maanden laten doorlopen. Dit kun je aanvragen in MijnHypotheek op het tabblad ‘Depots’. Tijdens de verlenging krijg je geen rentevergoeding meer over het geld dat nog in je bouwdepot staat.
Verlengen duurzaamheidsdepot
Het duurzaamheidsdepot van een Verduurzamingshypotheek kun je niet langer laten doorlopen. Zit er na 24 maanden nog geld in het duurzaamheidsdepot? Dan vervalt dat deel van je lening automatisch en wordt je lening lager.
Over je lening betaal je rente. Je betaalt dus ook rente over het geld dat in een depot staat. Maar over het geld dat in een depot staat, krijg je van ons een rentevergoeding.
Je krijgt van ons een rentevergoeding over het geld in je bouwdepot dat je nog niet hebt gebruikt. Deze rentevergoeding is gelijk aan de rente die je gemiddeld betaalt over alle leningdelen van je lening. Je betaalt dus wel rente over het geld in je bouwdepot, maar die krijg je dus weer terug
Ook de rentevergoeding die je krijgt over je duurzaamheidsdepot is even hoog als de rente die je betaalt.
In MijnHypotheek op het tabblad ‘Depots’ zie je hoeveel rente je hebt betaald en hoeveel rente je hebt gekregen.
Gebruik je behalve de lening ook eigen geld voor de bouw of verbouwing? Bijvoorbeeld spaargeld of geld van de verkoop van je vorige huis? Betaal de rekeningen dan eerst met dit eigen geld en daarna met het geld dat in het depot staat.
De betaling van een rekening uit je bouwdepot of duurzaamheidsdepot gaat in 3 stappen. Het doorlopen van deze stappen duurt maximaal 5 werkdagen vanaf het moment dat wij de rekening hebben gekregen.
1. Rekening uploaden in MijnHypotheek
Je kunt je rekeningen van je verbouwing, verduurzaming of de bouw eenvoudig uploaden in MijnHypotheek op het tabblad ‘Depots’. Dit gaat snel en gemakkelijk. Als de rekening correct is geüpload, krijg je direct een bevestiging. Ook kun je deze rekening terugzien in MijnHypotheek met daarachter de status.
2. Rekening controleren
Als we de rekening hebben gekregen, controleren we de volgende zaken:
- Is de rekening of scan goed leesbaar en bevat deze alle benodigde gegevens om de rekening te betalen?
- Gaat het om een rekening voor de nieuwbouw, verbouwing of verduurzaming waarvoor het depot bestemd is?
- Zit er nog voldoende geld in het depot om de rekening te betalen?
- Is er geen betalingsachterstand op het maandbedrag van je lening?
3. Betalen van de rekening
Aan wie we de rekening betalen hangt af van waarvoor de rekening is:
- Bij een rekening voor de verbouwing of bij een rekening voor energiebesparende maatregelen betalen we het bedrag van de rekening aan jou. We maken het geld over naar de bankrekening waarvan we ook het maandbedrag voor je lening afschrijven.
- Rekening voor een nieuwbouwhuis: gaat het om een rekening voor de bouw van je nieuwbouwhuis? Dan kun je kiezen of we het bedrag op jouw bankrekening storten, of direct overmaken naar de aannemer. Je kunt deze keuze aangeven bij het uploaden van de rekening.
- Buitenlandse betaling: werk je samen met een buitenlandse aannemer met een buitenlandse bankrekening? Dan kunnen we je rekening helaas niet rechtstreeks betalen. In dat geval maken wij het bedrag over op jouw bankrekening. Je kunt dan zelf je aannemer betalen.
We betalen de rekening binnen maximaal 5 werkdagen vanaf het moment dat wij de rekening hebben gekregen. In MijnHypotheek kun je op het tabblad ‘Depots’ zien wat de status van een rekening is.
In MijnHypotheek zie je op het tabblad ‘Depots’ een overzicht van alle ingediende rekeningen. Achter elke rekening staat wanneer wij deze gekregen hebben. Daarnaast staat er of en wanneer wij deze goedgekeurd en betaald hebben. Na goedkeuring staat het geld uiterlijk de volgende werkdag op de bankrekening van jou of de aannemer.
Geef dit dan aan ons door. Je kunt bij het uploaden van je laatste rekening in MijnHypotheek aangeven dat dit de laatste rekening is.
Nieuwbouwwoning? Let op: dien de opleveringsrekening op tijd in
Upload de opleveringsrekening voor de oplevering van je nieuwbouwwoning zo snel mogelijk. Als deze rekening niet op tijd wordt betaald, loop je het risico dat je de sleutel van je nieuwbouwwoning niet krijgt. Wij hebben maximaal 5 werkdagen nodig om deze rekening aan de aannemer te betalen. Je kunt de opleveringsrekening net als een gewone rekening uploaden in MijnHypotheek. Geef hierbij wel aan dat dit de laatste rekening is.
Wat gebeurt er met geld dat over is in mijn depot?
Heb je niet al het geld uit je depot gebruikt? Wat we met het overgebleven bedrag doen, hangt af van de lening waarvoor je een depot hebt:
- Bij een Verduurzamingshypotheek vervalt dat deel van je lening automatisch en wordt je lening dus lager.
- Bij een andere lening of een lening met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) betalen we met het overgebleven bedrag een deel van je lening terug. Hiervoor betaal je geen kosten en dit telt niet mee voor de 15% die je elk jaar zonder kosten mag terugbetalen. Bij het indienen van je laatste rekening kun je in MijnHypotheek aangeven op welk leningdeel je dit bedrag wilt terugbetalen.