Ga naar de hoofdinhoud

Andalusische sperziebonen

Tijm, knoflook en tomaat geven de sperziebonen een Spaans tintje.

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30+ minuten
Ingrediënten
  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • Mespunt tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 takjes peterselie
  • 2 dunne bieflapjes
  • Peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm in 10 minuten net gaar.
  3. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  4. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Knip of snijd het ontbijtspek in reepjes.
  6. Bak de knoflook en de reepjes spek in de olie zacht.
  7. Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
  8. Was de peterselie en knip het klein.
  9. Bestrooi de bieflapjes met peper en bak ze in de hete margarine in 4 minuten bruin.
  10. Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel los.
  11. Giet de sperziebonen af en meng het tomatenmengsel erdoor. Strooi de peterselie erover.
  12. Serveer het vlees met de jus en de aardappelen erbij.
Extra informatie

Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Ontbijtspek
Bewaar vleeswaren onderin de koelkast bij 4 graden. Bewaar het in een bewaarbakje of de plastic verpakking. Ontbijtspek is 5–7 dagen in de koelkast houdbaar.

Past in dieet
  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​