Ga naar de hoofdinhoud

Geroerbakte tofu met paksoi en rijst

Geroerbakte tofu met ketjap, paprika, paksoi en rijst. De groente blijven heerlijk knapperig omdat je ze kort roerbakt. Zo behoud je de smaak en vitamines beter. Een lekker en gezond recept. En ook nog eens snel klaar.

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 - 30 minuten
Ingrediënten
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
  • ½ Spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels olie
Bereiding
  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Snijd de tofu in blokjes en schep de ketjap erdoor.
  3. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
  4. Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
  5. Snijd de bosui in smalle ringen.
  6. Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
  7. Voeg de tofublokjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
  8. Schep de paksoi erdoor en smoor alles in enkele minuten gaar.
  9. Strooi de ringetjes bosui erover en geef de rijst erbij.
Extra informatie

Allergie info
Lees voor het gebruik van sojasaus of ketjap het etiket.

Ingrediënten over?

Spaanse peper
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen.

Past in dieet
  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​