Ga naar de hoofdinhoud

Kalkoencurry met groente en zilvervliesrijst

Dit curryrecept is fantastisch voor de stevige trek.

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 - 30 minuten
Ingrediënten
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram prei
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 takjes koriander
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½-1 eetlepel kerriepoeder, peper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in de lengte door en snijd de helften in stukken van ca. 5 cm. Schaaf de courgette in lange repen. Snijd de ui klein.
  4. Was de rozijnen.
  5. Was de koriander en knip de takjes klein.
  6. Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen in ca. 5 minuten bruin. Roerbak de kerrie, het komijnzaad en de ui kort mee.
  8. Voeg de groente, de rozijnen, de kokosmelk en 50 ml water toe en laat het gerecht 5 minuten zacht smoren.
  9. Maak de op smaak met peper.
  10. Roer er van het vuur af de yoghurt door en strooi de koriander erover.
Ingrediënten over?

Koriander
Bewaar de koriander tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog 4 dagen houdbaar.

Kokosmelk
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​