Ga naar de hoofdinhoud

Kapucijnersoep

Een lekkere rijkgevulde maaltijdsoep met paprika, bleekselderij, tomaat en kapucijners. Deze soep zet je in een handomdraai op tafel en is heerlijk met een getoaste boterham.

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 0 - 15 minuten
Ingrediënten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 kleine pot kapucijners
  • 1 mespunt tijm of bonenkruid
  • Mespunt chilipoeder
  • 5 volkoren boterhammen
Bereiding
  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de bleekselderij in smalle repen. Snijd de ui en de knoflook klein. Snijd de paprika in blokjes.
  3. Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Smoor de paprika kort mee.
  5. Voeg 250 ml water met het stukje bouillontablet en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  6. Spoel de kapucijners af. Roer de kapucijners door de soep en warm dit goed door.
  7. Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipoeder.
  8. Geef er driehoekjes brood bij.
Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik
Doe een rest tomatenblokjes over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Past in dieet
  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​