Ga naar de hoofdinhoud

Katwijkse stamppot andijvie

Stamppot rauwe andijvie met zelfgemaakte gehaktballetjes en ansjovispasta. De ansjovis zorgt voor een verrassend geheel.

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30+ minuten
Ingrediënten
  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram andijvie
  • Stukje ui
  • 150 gram rundergehakt
  • Peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • Ca. 100 ml halfvolle melk
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in smalle repen.
  3. Snijd het stukje ui fijn.
  4. Maak het gehakt aan met peper, nootmuskaat en de ui. Vorm er kleine balletjes van.
  5. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  6. Wrijf de ansjovisfilets met de olie tot puree.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  9. Schep de andijvie erdoor en warm dit goed door.
  10. Meng de ansjovispasta door de stamppot en schep de gehaktballetjes erop.
Extra informatie

Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Ansjovisfilets
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.

Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​