Ga naar de hoofdinhoud

Kerrienoedels met vis en groente

Heerlijke kerrienoedels met courgette, doperwten en vis. Een lekker hoofdgerecht met vis hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Gebruik voor dit recept visfilet, zoals pangasius, tilapia of koolvis. Het enige wat je hoeft te doen is de vis in stukjes snijden en kort roerbakken.

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 - 30 minuten
Ingrediënten
  • 200 gram volkoren noedels
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 200 gram visfilet, zoals pangasius, tilapia, koolvis
  • Citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • ± 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
Bereiding
  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de courgette in kleine blokjes.
  3. Snijd de vis in blokjes en druppel er wat citroensap over.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de kerrie en het komijnzaad tot het mengsel gaat geuren.
  5. Voeg de courgette toe en smoor de groente 5 minuten mee.
  6. Schep er de blokjes vis en de doperwtjes door en laat het geheel in enkele minuten gaar worden.
  7. Schep de uitgelekte noedels erdoor en verwarm het geheel al omscheppend.
  8. Maak het op smaak met wat citroensap en een beetje sojasaus.
Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig?
Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​