Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
Pel de ui en snijd hem klein.
Snijd het stukje peper heel fijn.
Fruit de ui en de peper in de olie en pers er 1 teentje knoflook over.
Spoel de kikkererwten af en prak ze met een vork enigszins fijn.
Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn en wat citroensap toe.
Vorm er 4 schijven van en wentel ze door wat volkorenmeel. Laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zaad. Rasp de komkommer en pers het andere teentje knoflook er bovenuit.
Voeg de yoghurt toe en maak de tzatziki op smaak met wat peper.
Was de sla en de tomaatjes en maak de groente op smaak met citroensap.
Bak de kikkererwtenburgers in de margarine in 8 minuten heet en bruin.
Rooster het brood en snijd het in repen.
Geef de tzatziki, de salade en het brood bij de burgers.
Ingrediënten over?
Rode peper Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep of in een pittige saus.
Past in dieet
Met weinig zout
Bij verhoogd cholesterol
Bij diabetes
Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.