Ga naar de hoofdinhoud

Mexicaans gemarineerd vlees

Zo haal je de Zuid-Amerikaanse keuken thuis. Serveer met broccoli en aardappelen. Zo combineer je een oer-Hollands gerecht met de Zuid-Amerikaanse keuken.

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30+ minuten
Ingrediënten
  • 1 rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel azijn
  • 150 gram hamlap
  • 6 aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
Bereiding
  1. Maak de paprika, de peper, de ui en de knoflook schoon.
  2. Verwijder van de peper de zaadjes.
  3. Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer de paprika, de peper, de ui, de knoflook, de komijn, de kruidnagel en de azijn tot een pasta.
  4. Snijd het vlees in smalle reepjes.
  5. Meng de kruidenpasta door het vlees en laat het afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  7. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de dikke stelen en snijd de stelen in stukjes.
  8. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees met de marinade in 10 minuten gaar en bruin.
  9. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten gaar.
  10. Serveer de broccoli en de aardappelen bij het vlees.
Extra informatie

Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Paprika
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed.

Past in dieet
  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​