Ga naar de hoofdinhoud

Stamppot andijvie

Maak je stamppot andijvie net even anders door rucola en amandelen toe te voegen. De rucola geeft wat extra pit en de amandelen een lekkere bite.​​​​

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 - 30 minuten
Ingrediënten
  • 600 gram aardappelen
  • 1 flinke ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1 struik andijvie (400 gram)
  • 50 gram rucola
  • 50 gram ongezouten amandelen met vlies
  • 150 ml halfvolle melk
  • Peper en nootmuskaat
Bereiding
  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de flinke ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig. Bak 1 theelepel mosterdzaad kort mee.
  4. Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
  5. Was eventueel de rucola.
  6. Hak de amandelen heel grof.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  9. Schep de ui erdoor.
  10. Warm de andijvie en de rucola kort mee in de puree tot de groente wat warm wordt.
  11. Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat.
  12. Schep de amandelen erop en strooi er nog wat mosterdzaad over.
Extra informatie

Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Ontbijtspek
Bewaar vleeswaren onderin de koelkast bij 4 graden. Bewaar het in een bewaarbakje of de plastic verpakking. Ontbijtspek is 5–7 dagen in de koelkast houdbaar.

Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​