Ga naar de hoofdinhoud

Tagliatelle met paddenstoelen

Een klassieke combinatie die het erg goed doet.
  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 - 30 minuten
Ingrediënten
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 400 gram broccoli
  • 1 eetlepel olie
  • Peper en tijm
  • 200 gram volkoren tagliatelle
  • 150 gram tofu of vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetlepels zuivelspread light
Bereiding
  1. Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
  4. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  5. Bak de ui en de knoflook in de olie zacht.
  6. Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
  7. Voeg peper en wat tijm toe.
  8. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  10. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de tofu in de hete margarine snel bruin.
  11. Was de peterselie en knip het klein.
  12. Roer de zuivelspread en de peterselie door de paddenstoelen.
  13. Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Geef de tofu en broccoli erbij.
Ingrediënten over?

Zuivelspread
Bewaar de zuivelspread nog 1 week in de koelkast. Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.

Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​