Ga naar de hoofdinhoud

Varkensvlees met olijven

Heerlijke stoof van hamlappen, olijven en rozemarijn. Serveer bijvoorbeeld met aardappelen en spruitjes. Snel, voedzaam en lekker!

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30+ minuten
Ingrediënten
  • 200 gram hamlap
  • Peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
Bereiding
  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper.
  2. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  3. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  4. Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee met het vlees.
  5. Voeg 100 ml water, de olijven en de rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het vlees in 30 minuten gaar.
  6. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  7. Maak de spruitjes schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  8. Geef de spruitjes en de aardappelen bij het vlees.
Extra informatie

Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Olijven
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Past in dieet
  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​