Ga naar de hoofdinhoud

Witte bonenschotel

Een heerlijk, warme witte bonenschotel met koolrabi/meiraap en Provençaalse kruiden. Koolrabi of meiraap is de echte smaakmaker in dit gerecht. Serveer met volkoren brood.​​​

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 - 30 minuten
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koolrabi of meiraapje
  • 1 dunne winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 groot blik of pot witte bonen
  • 4 takjes peterselie
  • 2 volkoren boterhammen
Bereiding
  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Schil de koolrabi of het meiraapje dun en snijd het in blokjes.
  3. Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  5. Voeg de blokjes koolrabi en de plakjes wortel toe met de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden en stoof het geheel 5 minuten.
  6. Spoel de witte bonen af.
  7. Schep de witte bonen door de groente en warm het gerecht goed door.
  8. Was de peterselie en knip het klein. Meng de peterselie door de bonen. Geef het brood erbij.
Ingrediënten over?

Peterselie
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Past in dieet
  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​