Ga naar de hoofdinhoud

Wortelcrèmesoep met notenkruim

Met wortelsoep zet je iets bijzonders op tafel.

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 - 30 minuten
Ingrediënten
  • 1 ui
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 500 gram winterwortelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 perssinaasappel
  • 50 gram ongezouten noten
  • Sumak of chilivlokken
  • 100 ml halfvolle melk
  • Peper
  • 4 volkoren boterhammen
Bereiding
  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui, de gember en het komijnzaad.
  5. Voeg de wortels toe met 400 ml water en het stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
  6. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  7. Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met de melk.
  9. Maak de soep op smaak met peper, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
  10. Schep aan tafel het notenkruim op de soep en geef er brood bij.
Extra informatie

Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Gemberwortel
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Past in dieet
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.​​​