Snacken: we doen het allemaal wel eens. Een koekje bij de koffie, een plak cake als we bezoek krijgen en een zak chips als we ’s avonds op de bank zitten. Ook als we eigenlijk helemaal geen honger hebben. Maar waarom doen we het dan toch? We hebben de top vijf redenen waarom we snacken voor je op een rij gezet.
Misschien heb je gemerkt dat je de neiging hebt om minder gezond te eten als je je niet lekker voelt. Als dit ook bij jou zo is, dan ben je niet de enige. Verschillende onderzoeken laten zien dat je door negatieve emoties meer zin krijgt in ongezond voedsel. Een andere verklaring is dat je door te snacken minder last hebt van negatieve emoties.
Omdat we steeds vaker snacken op de automatische piloot, zijn snacks onbewust onderdeel geworden van onze dagelijkse activiteiten. Zo hebben zowel de plek waar je bent, als de mensen waarmee je bent, een grote invloed op je snackgedrag. We kennen allemaal wel die ene vriend of vriendin die altijd een zak chips in je winkelmandje gooit.
We eten vaak ongezonde snacks om iets te vieren of om onszelf te belonen. Het is namelijk het perfecte excuus om onszelf (en anderen) te trakteren op iets lekkers. En dan natuurlijk het liefst met iets ongezonds zoals taart. Het is ten slotte een speciale gelegenheid!