Zakelijk een fiets leasen
Jouw medewerkers stimuleren om met de fiets naar kantoor te komen? Met LeasePlan kan je tegen een aantrekkelijk maandelijks tarief een fiets leasen aan je medewerkers. Binnen dit maandelijkse tarief vallen onder andere de kosten voor aanschaf, onderhoud, reparatie en de verzekering. Tijdelijk een vervangende fiets nodig? Ook dat zit inbegrepen in het tarief. Een leasecontract heeft een looptijd van 3 jaar. Na afloop van het contract kan de medewerker er voor kiezen om de fiets weer in te leveren of de fiets over te nemen tegen de huidige marktwaarde.
Voor een werknemer kan een fiets leasen uiteindelijk tot wel 35% voordeliger zijn dan er één kopen. Voor een werkgever kost het fietsplan niet veel. Wel kan een werkgever er voor kiezen (een deel van) de leasekosten op zich te nemen. Dit heeft geen invloed op de vrije ruimte in de WKR (werkkostenregeling). Via deze website kan je berekenen hoeveel je kan besparen met fietslease.
Waarom is fietslease interessant voor een werkgever?
Voor een werknemer kan een fiets leasen uiteindelijk tot wel 35% voordeliger zijn dan er één kopen. Voor een werkgever kost het fietsplan niet veel. Wel kan een werkgever er voor kiezen (een deel van) de leasekosten op zich te nemen. Dit heeft geen invloed op de vrije ruimte in de WKR (werkkostenregeling). Op de website van LeasePlan kan je berekenen hoeveel je kan besparen met fietslease.
Zet je werknemers op de fiets en draag bij aan het verduurzamen van je mobiliteit. Dit wordt steeds relevanter omdat bedrijven, volgens het wetsvoorstel uit het klimaatakkoord ‘normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit’, straks moeten rapporteren over het woon-werkverkeer met privé-vervoermiddelen. Vanuit dat perspectief is het aantrekkelijk om werknemers, met bijvoorbeeld een privéauto, over te halen om voortaan op de fiets naar het werk te gaan.
Geef je werknemers een extra voordeel en verhoog hiermee hun tevredenheid. Daarmee houd je talent binnen en trek je nieuw talent aan.
Lang niet alle medewerkers wonen op fietsafstand van hun werk. Het zal je verbazen hoeveel medewerkers binnen de straal van 10-15 kilometer nu met de auto naar kantoor komen. Terwijl de elektrische fiets dan een prima en gezond alternatief is. Hier vind je een handige “afstand-naar-je-werk” tool om te zien hoe aantrekkelijk de leasefiets voor jouw medewerker is! En als bonus: als meer mensen op de fiets naar kantoor gaan, kun je besparen op je parkeerplekken/-kosten.
Hoe werkt fietslease?
Geïnteresseerd? Je meld je gemakkelijk aan via je adviseur. Heb je nog geen adviseur. Zoek er een via deze link. Vervolgens ontvang je een uitnodiging om je online aan te melden. Aangemeld? Dan ontvang je een overeenkomst en bepaal je het beleid. LeasePlan kan je hierbij helpen en verzorgt een concept fietsleaseregeling. Als alles staat is het tijd om de werknemers in te lichten! Zij kunnen vervolgens een fiets uitzoeken door onderstaande stappen te doorlopen:
- Vraag de fietslease aan via a.s.r.: Neem contact op met je adviseur om de mogelijkheden te bespreken.
- Registratie: Een werknemer registreert zichzelf via de bedrijfslink. Vervolgens krijgt deze een uitnodiging, met daarin een link naar de bestelportal en persoonlijke pincode.
- Kies een fiets: De werknemer kiest bij de dealer of online een fiets uit en plaatst vervolgens online een bestelling. Wanneer de werknemer een bestelling plaatst gaat deze ook akkoord met de voorwaarden van de werkgever.
- Akkoord: Zowel de werkgever als LeasePlan moet de bestelling goedkeuren. Akkoord? Dan wordt de bestelling definitief geplaatst bij de dealer.
- De fiets wordt geleverd: De fiets wordt geleverd door de dealer. Wanneer deze is geleverd ontvangt de werkgever de gegevens van het contract.
Vraag de fietslease van LeasePlan aan via a.s.r.
Interesse?
Neem contact op met je adviseur. Die helpt je verder in dit traject.
Veel gestelde vragen
{Nader te bepalen, is het echt een actie?}
Wanneer je besluit fietslease aan te bieden in samenwerking met LeasePlan, doorloop je het volgende traject:
- Interesse: Neem contact op met je adviseur. Die bespreekt de mogelijkheden voor fietslease via LeasePlan voor jouw bedrijf.
- Aanmelden: Wanneer je besluit fietslease via LeasePlan aan te bieden, geeft a.s.r. dit door aan LeasePlan. LeasePlan zal je een uitnodiging sturen om je online aan te melden.
- Overeenkomst: Leaseplan stuurt een overeenkomst op om de samenwerking vast te leggen.
- Bepaal je beleid: Leg vast welke voorwaarden zullen gelden voor jouw werknemers. LeasePlan kan je hierbij helpen met een concept fietsleaseregeling.
- Implementatie: Het platform wordt ingesteld en gekoppeld aan de salaris administratie.
- Uitrol: Lanceer de regeling binnen je bedrijf en nodig medewerkers uit!
{nader te bepalen of en welke informatie hier moet komen}
Nadat a.s.r. de contactgegevens van het bedrijf heeft doorgegeven aan LeasePlan wordt er binnen {nader te bepalen} werkdagen contact opgenomen voor het maken van een afspraak.
Deze actie is opgezet in samenwerking met LeasePlan en uitsluitend voor bedrijven die een verzekering hebben bij a.s.r.
- a.s.r. kan deze actievoorwaarden aanpassen, deze actie aanpassen of stopzetten. In deze gevallen heb je geen recht op enige (schade)vergoeding.
- Door deel te nemen aan deze actie accepteer je deze actievoorwaarden
- ASR Schadeverzekering N.V. is gevestigd aan de Archimedeslaan 10, 3584 BA Utrecht en ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 30070695.
Kijk voor meer informatie over LeasePlan en fietslease op de website. Vragen over je verzekering? Je adviseur helpt je graag verder!