Ga naar de hoofdinhoud
Recyclen eerste stap van verduurzamen
Recyclen plastic flesjes

Recyclen eerste stap van verduurzamen

22 januari 2018

Het Amsterdamse bedrijfje Closing the Loop, dat oude smartphones recyclet, won op 15 januari de Circular Award 2018. De uitreiking was de aftrap van de Week van de Circulaire Economie. In een circulaire economie bestaat er geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. De kringloop wordt gesloten, ‘closing the loop’ dus.

Levensduur product

In een circulaire economie kijk je naar de hele levensduur van een product. Niet alleen: wat doe je als het product 'op' is, maar ook: hoe kun je iets zo ontwerpen dat het op meerdere manieren gebruikt kan worden, hoe kan je grondstoffen steeds opnieuw inzetten en hoe krijg je deze terug. Circulair staat voor het sluiten van de kringloop, cradle to cradle. Recycling is een mooie eerste stap van verduurzamen.

Recyclen

Volgens recent onderzoek behoort Nederland tot de Europese top als het gaat om recycling. Van al het afval wordt ruim 80 procent gerecyled. Recycling speelt een belangrijke rol in de circulaire economie. Bij recycling kijk je of er nog iets gedaan kan worden met het product als het ‘op’ is. Voorbeelden zijn het gebruik van oude kleding om bijvoorbeeld nieuwe kleding te maken en het hergebruik van plastic.

Duurzaam ondernemen

Ook bij a.s.r. willen we zorgvuldig omgaan met de natuur en het milieu en deze zo min mogelijk belasten. Daarom gaan wij efficiënt om met middelen, energie en water. We versturen onze post CO2-neutraal, nemen deel aan ‘Green Deal Circulair Inkopen’ en ‘Circle Economy’. Bij de renovatie van ons hoofdkantoor hebben we 95% van het afval gerecycled. En ook bij onze investeringen hanteren we selectiecriteria met betrekking tot circulair ondernemen. Via Social Impact Ventures investeren we in Afval loont en Black Bear Carbon.

Kies ook voor een duurzame levensstijl

Een duurzame levensstijl is een bewuste keuze. Bekijk onze praktische tips waarmee je makkelijker kiest voor duurzaam.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaamheid