Met Doelgericht beleggen van a.s.r. kun je toewerken naar jouw doelen op de lange termijn. Beslis zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt, makkelijk en helemaal online. Of beleg met een vast bedrag per maand, dan heb je er geen omkijken naar. Aanpassen kan altijd.
*Lees meer over het duurzaamheidsbeleid van a.s.r.
Vergelijker MoneyView geeft Doelgericht beleggen 5 sterren in de categorie ‘Prijs’. Op kosten scoren we beter dan veel andere producten van dezelfde soort. In totaal bekeek MoneyView 29 producten. We zijn best trots op deze beoordeling!
Met Doelgericht beleggen beslis je zelf waarvoor, hoeveel en hoe vaak je inlegt. Of wanneer je je beleggingen wil verkopen.
We willen je natuurlijk graag welkom heten als klant. Maar we willen ook dat jij zelf bedenkt of Doelgericht beleggen bij je past. Daarom is het goed onderstaand lijstje na te lopen.
Beleggen bij a.s.r. is mogelijk iets voor jou als:
Tot slot: je inleg is niet aftrekbaar van je inkomen. Wil je geld opzijzetten voor je pensioen met belastingvoordeel? Dan is Persoonlijk pensioen misschien iets voor jou.
Lees meer over beginnen met beleggen
Bij Doelgericht beleggen kies je zelf uit 3 ASR Vooruit Mixfondsen. Een mixfonds is met zorg samengesteld uit verschillende beleggingsfondsen, zoals aandelen- en obligatiefondsen. Daardoor is je geld gespreid over heel veel verschillende beleggingen. Dit is belangrijk omdat hiermee ook je risico op verlies wordt verkleind.
De ASR Vooruit Mixfondsen worden beheerd door een gespecialiseerd beleggingsteam van a.s.r. vermogensbeheer.
30% aandelen, 70% obligaties
5 - 10 jaar beleggen
50% aandelen, 50% obligaties
10 - 15 jaar beleggen
70% aandelen, 30% obligaties
15 - 25 jaar beleggen
Als je op ‘Bekijk het fonds en de koers’ onder het fonds van je keuze klikt, word je doorgestuurd naar a.s.r. vermogensbeheer en alle informatie over dat fonds. Raadpleeg daar (bij 'Documenten') het Essentiële-informatiedocument en het prospectus voordat je een beleggingsbeslissing neemt.
Je kunt er altijd voor kiezen om in een ander ASR Vooruit Mixfonds te gaan beleggen. Dit doe je eenvoudig in je online omgeving. Binnen 6 werkdagen ben je dan van fonds gewisseld. Wisselen van fonds betekent in de praktijk dat al je beleggingen in het huidige fonds worden verkocht. Vervolgens koopt a.s.r. vermogensbeheer van de opbrengst beleggingen aan in het nieuw gekozen fonds. Voor deze opdracht worden ‘in- en uitstapkosten’ gerekend. Deze kosten zie je terug in je online omgeving.
Je kunt al beginnen door eenmalig € 50 in te leggen of met een periodieke inleg vanaf € 10 per maand, kwartaal of jaar. Daarna bepaal je zelf wanneer je een bedrag inlegt. Als je periodiek inlegt, gaat beleggen dus bijna vanzelf. Door langere tijd kleine bedragen in te leggen, is het mogelijk dat je ongemerkt toch aardig wat vermogen kunt opbouwen.
Een eenmalige inleg betaal je direct via iDeal, voor een periodieke inleg kun je online een machtiging afgeven. Dan stort je via een automatische incasso iedere periode een vast bedrag op je beleggingsrekening. Het aantal beleggingen dat je per keer voor dat bedrag kunt kopen, kan verschillen. Dat hangt namelijk af van de waarde die de beleggingen in het beleggingsfonds van je keuze hebben, oftewel de koers.
Je wilt vast weten hoeveel euro je jaarlijks aan kosten kwijt bent. We hebben 2 rekenvoorbeelden uitgewerkt. De rekenvoorbeelden en uitgebreide informatie over de kosten van Doelgericht beleggen vind je in de brochure Kosten Doelgericht beleggen.
Jazeker. Je kunt altijd de opdracht geven om (een deel van) je beleggingen te verkopen. Dat kan op elk moment, maar het duurt wel een paar dagen voordat je beleggingen zijn verkocht en de opbrengst op je bankrekening staat. Ontvangen wij je opdracht vóór 10.00 uur? Dan worden je beleggingen (of een deel daarvan) verkocht tegen de koers van dezelfde handelsdag. Als de verkoopopdracht ná 10.00 uur door ons is ontvangen, dan wordt de verkoop pas de volgende handelsdag doorgegeven.
Let op: de ASR Vooruit Mixfondsen bestaan uit verschillende beleggingsfondsen in diverse landen, regio's en sectoren. Daarom zijn er meestal 2 handelsdagen nodig om de koersen van al deze fondsen te verkrijgen voordat onze fondsbeheerder ASR Vermogensbeheer je beleggingen kan verkopen. In het weekend en op feestdagen wordt er niet gehandeld. In sommige landen zijn er andere feestdagen waardoor de beurs van dat land gesloten is en het dus een dag langer duurt. Daarom spreken we van 'handelsdagen' in plaats van 'werkdagen'. Het kan dus tot 6 handelsdagen duren voordat de opbrengst van een verkoop naar je tegenrekening is overgemaakt.
Je verkoopt je beleggingen op maandag 1 oktober om 9.30 uur.
Omdat wij de opdracht voor 10.00 uur ontvangen, wordt je opdracht nog dezelfde dag aan de beurs doorgegeven.
Je verkoopopdracht heeft 1 oktober als valutadatum.
Twee handelsdagen later, op woensdag 3 oktober is de koers rond 13.00 uur bekend.
Je kunt dan de details van je verkoop terugzien op het transactieoverzicht in je beleggingsportaal.
Het duurt daarna nog maximaal 2 werkdagen voordat de opbrengst op je tegenrekening staat.
Je legt geld in op maandag 1 oktober om 12.00 uur.
Je opdracht om geld in te leggen betaal je direct met iDeal.
De opdracht wordt de volgende dag, op dinsdag 2 oktober, aan de beurs doorgegeven.
Je inleg heeft 2 oktober als valutadatum.
Twee handelsdagen later, op donderdag 4 oktober, is de koers rond 13.00 uur bekend.
Je kunt dan de details van je inleg terugzien op het transactieoverzicht op Mijn a.s.r.
Je legt geld in op zaterdag 6 oktober om 09.00 uur.
Je opdracht om geld in te leggen betaal je direct met iDeal.
Zaterdag is geen handelsdag. Je opdracht wordt maandag 8 oktober doorgegeven.
Je inleg heeft 8 oktober als valutadatum.
Twee handelsdagen later, op woensdag 10 oktober, is de koers rond 13.00 uur bekend.
Je kunt dan de details van je inleg terugzien op het transactieoverzicht in je beleggingsportaal.
Bij beleggen kun je altijd (een deel van) je inleg verliezen. De waarde van je beleggingen kan stijgen, maar ook dalen.
Zie meteen wat Doelgericht beleggen jou mogelijk kan opleveren met de handige rekentool. We kunnen helaas niet écht in de toekomst kijken. Dus let op: de resultaten van deze berekening zijn geen betrouwbare indicator voor toekomstige prestaties.